انتقاد از بوروکراسی پیچیده واردات ماشینآلات

حدود یک سال است که سهمیه واردات ماشینآلات، صرفا به شرکتهای تولیدی اختصاص یافته و این امر صنعت مبلمان را با چالش جدی مواجه کرده است. به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، حسن احمدیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران با بیان اینکه صنعت مبلمان حدود 10 درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و سالانه حدود 10 میلیارد دلار گردش مالی دارد، ادامه داد: با وجود 60 تا 70 هزار واحد صنفی، تولیدی و توزیعی در صنعت مبلمان، نیاز به واردات در این بخش رفع شده است؛ چنانکه اگر در گذشته، ارزش واردات مصنوعات در بخش مبلمان رقم 500 میلیون دلار را هم ثبت کرده بود، این رقم به صفر رسیده و اکنون صادرات مواد اولیه و مصنوعات حدود 200 میلیون دلار برآورد میشود.
او در ادامه به چالشهای این صنعت از جمله دریافت مجوز واردات ماشینآلات اشاره کرد و گفت: با مقرره جدیدی که از حدود یک سال پیش وضع شده است، شرکتهای تولیدی که اغلب کوچک و متوسط هستند باید راساً برای واردات ماشینآلات اقدام کنند در حالی که نه سازمان آن را دارند و نه قادر به تامین خدمات پس از فروش این ماشینآلات هستند. این در حالی است که در گذشته خرید ماشینآلات و خدمات پس از فروش آن را شرکتهای تامینکننده برعهده داشتند و صنعت مبلمان از خدمات این گروه بهره میبرد.
احمدیان افزود: طبق ضوابط جدید، سهمیه واردات ماشینآلات تنها به شرکتهای تولیدی ارائه میشود و صدور مجوز برای واردات ماشینآلات پس از موافقت صمت استان تهران و سپس وزارت صمت ممکن میشود که فرآیند زمانبری بوده و صنعت را با چالش مواجه کرده است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش، به مساله تغییر نرخ ارز برای تامین مواد اولیه این صنعت پرداخت و گفت: تغییر نرخ ارز نیمایی به آزاد در شرایط رکود تورمی، منجر به افزایش 60 درصدی هزینه تولید و همچنین محصول نهایی شده است. البته پیش از این وعده داده شده بود که فعالان صنعت مبلمان از طریق ارتباط با تامینکنندگان ارز نظیر صادرکنندگان مشکلی در تامین ارز نخواهند داشت و ارز آنها کمتر از یک ماه تامین میشود اما اکنون زمان دسترسی به ارز به بیش از سه ماه رسیده است.