مزیت شرکتهای دارویی در کاهش هزینههای درمان

قیمت تمامشده دارو و تجهیزات پزشکی تولیدشده در ایران معادل 10 درصد برند اوریجینال است و این دستاورد به کاهش پرداخت ازجیب مردم و کاهش هزینه دولتها کمک میکند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمد عبدهزاده رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در پنلی که ذیل رویداد معرفی ظرفیتهای همکاری اقتصادی، سرمایهگذاری و تجاری با آفریقا با حضور نمایندگان تشکلهای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین رئیس اداره شرق آفریقای وزارت امور خارجه و نمایندگان سفارتخانههای کشورهای آفریقایی برگزار شد، با بیان این مطلب و اشاره به ظرفیتهای صنعت تولید دارو و تجهیزات پزشکی کشور گفت: عمر دانش داروسازی در ایران به 100 سال میرسد و تولید مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی نیز از چنین سابقهای برخوردار است» ادامه داد: بیش از دو هزار شرکت تولید تجهیزات پزشکی در کشور فعال است. همچنین بیش از 67 کارخانه تولید مواد اولیه دارویی، 160 کارخانه محصول نهایی و 17 هزار داروخانه فعال نیز در کشور وجود دارد و این شرکتها پتانسیل بزرگی برای نقشآفرینی در زنجیره تولید، توزیع و عرضه دارو و تجهزیات پزشکی دارند.
به گفته عبدهزاده، بیش از 98 درصد داروی مصرفی بیماران در داخل تولید شده و بخش زیادی از مواد اولیه کارخانجات نیز از داخل تولید و تامین میشود.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران افزود: هدف ما این بوده است که هزینه پرداخت از جیب مردم کاهش یابد و سطح دسترسی آنان به خدمات دارویی و درمانی افزایش پیدا کند. نتیجه این استراتژی نیز کاهش هزینهها و افزایش خدمات دولت است. به بیان دیگر، استراتژی بخش تولید دارو این بوده که در کنار حوزه بهداشت و درمان قرار گیرد و هزینههای این بخش را کاهش دهد؛ چنانکه اکنون قیمت تمامشده دارو تجهیزات تولید داخل معادل 10 درصد برند اوریجینال است.
او سپس خطاب به سفرای کشورهای آفریقایی گفت که مزیت رقابتی شرکتهای فعال در بخش سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی، صادرات محصولات این بخش به منظور کاهش هزینههای تمام شده در کشور هدف بوده و این معاملهای دو سر برد است. توسعه صادرات در کشور ما و در مقابل کاهش چشمگیر هزینههای دولت در کشور مقصد است.
عبدهزاده افزود: شرکتهای ایرانی امکان صادرات مواد اولیه ، محصول نهایی و همچنین انتقال تکنولوژی را دارا هستند.