تجارتگزارش و تحلیل

مشکل تجارت با روبل و روپیه حل نمی‌شود

ما مانند بسیاری از کشورهای دنیا نمی‌توانیم کالا وارد یا صادر کنیم؛ علت اصلی آن این است که مبادلات ارزی به دلیل تحریم‌ها و قطع دسترسی به سیستم سوئیفت با بانک‌ها متوقف شده است. وقتی این مسیر بسته باشد، کل تجارت مختل می‌شود. در حالی که اگر بخواهیم اقتصاد کشور رونق پیدا کند، باید بتوانیم با دنیا تعامل داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، علی تقوی‌فر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان این مطلب و اشاره به اینکه تجارت خارجی کشور دچار مشکلات جدی شده است، گفت: اگر از من بپرسید که آیا عضویت در گروه ویژه اقدام مالی(FATF) خوب است یا بد، باید بگویم که این موضوع از نان شب هم واجب‌تر است.
او افزود: ‌اکنون اگر مشتری خارجی بخواهد از تجار کالایی خریداری کند، به دلیل نبود کانال‌های بانکی رسمی، مجبور است از روش‌های غیررسمی و صرافی‌ها استفاده کند. این کار هزینه‌های زیادی دارد و ریسک بالایی را به همراه می‌آورد، به طوری که ممکن است پول در این مسیر گم شود. این وضعیت هم برای فعالان اقتصادی و هم برای بانک‌ها و کشور زیان‌بار است، چراکه مشخص نیست ارزهای ما کجا می‌روند و چه سرنوشتی پیدا می‌کنند.
تقوی‌فر در واکنش به اینکه برخی می‌گویند در شرایط فعلی صادرات و تجارت خارجی در حال رشد است؛ اعلام کرد: این حرف‌ها را کسانی می‌زنند که از رانت موجود در این شرایط بهره‌مند هستند. در تجارت سالم، باید مشخص باشد که پول چگونه جابه‌جا می‌شود، به چه مسیری می‌رود، چقدر از آن به کشور برمی‌گردد و چه کسی بر آن نظارت دارد. اما در وضعیت کنونی، این شفافیت وجود ندارد. به همین دلیل، تنها افرادی که از رانت استفاده می‌کنند، از این شرایط راضی هستند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تاکید کرد: وقتی ما نمی‌توانیم نفت صادر کنیم و پول آن را به‌راحتی وارد کشور کنیم، مجبور به استفاده از روش‌های پرریسک و پرهزینه می‌شویم. در چنین شرایطی، تنها کسانی که در شبکه‌های غیررسمی حضور دارند، سود می‌برند. اما برای فعالان واقعی اقتصاد، اعم از تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده، این وضعیت یک مانع بزرگ محسوب می‌شود. دلیل اصلی این است که ما از نظام بانکی بین‌المللی جدا شده‌ایم. برای همین، مجبور هستیم با کشورهایی مثل روسیه یا هند از طریق سیستم‌هایی مانند روبل و روپیه کار کنیم.

مشاهده بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا