پرواز فضاپیمای ناسا در نزدیکترین فاصله از خورشید

فضاپیمای خورشیدی «پارکر» متعلق به ناسا قرار بود روز سهشنبه با ورود به جو خارجی خورشید، که به آن «تاج خورشیدی» گفته میشود، تاریخساز شود. با توجه به اینکه پارکر اکنون خارج از دسترس است، تا روز جمعه طول میکشد تا اپراتورها سلامت آن را پس از رسیدن به نزدیکترین فاصله از خورشید تأیید کنند.
پارکر قرار بود ساعت 6:53 صبح به وقت استاندارد شرقی ایالات متحده (1153 GMT) در فاصله 3.8 میلیون مایل (6.1 میلیون کیلومتر) از سطح خورشید پرواز کند. این مأموریت به دانشمندان کمک میکند اطلاعات بیشتری درباره نزدیکترین ستاره زمین به دست آورند.
نیک پینکین، مدیر عملیات مأموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز، در وبلاگ ناسا نوشت: «هیچ جسم ساخت بشری تاکنون اینقدر به یک ستاره نزدیک نشده است. بنابراین، دادههایی که پارکر به ما ارائه میکند، میشود گفت که واقعاً از قلمرویی ناشناخته آمدهاند».
ناسا در وبسایت خود اعلام کرد که این فضاپیما در مانوور نزدیک به خورشید خود با سرعتی تا 430000 مایل در ساعت (692000 کیلومتر در ساعت) حرکت خواهد کرد، و دمایی تا 1800 درجه فارنهایت (982 درجه سانتیگراد) را تحمل خواهد کرد.
هنگامی که این کاوشگر در سال 2021 برای اولین بار وارد جو خورشید شد، جزئیات جدیدی درباره مرزهای اتمسفر خورشیدی کشف کرد، و تصاویر نزدیکی از استریمرهای تاج خورشیدی، که ساختارهایی کمانمانند هستند که در زمان کسوف دیده میشوند، جمعآوری کرد.
پارکر پس از آنکه در سال 2018 پرتاب شد، به تدریج با استفاده از گذر نزدیک به سیاره زهره و بهرهگیری از گرانش آن، مدار خود را به خورشید نزدیکتر کرده است.