چرخ صنعتصنعت

پنج گروه شغلی برتر در دهه آینده

طبق مطالعه‌ای که توسط مجمع جهانی اقتصاد انجام‌شده..

طبق مطالعه‌ای که توسط مجمع جهانی اقتصاد انجام‌شده، بسیاری از مشاغلی که امروز وجود دارد، تحت تاثیر فناوری‌های جدید و اتوماسیون و حرکت به سمت اقتصاد سبز و پایدار به زودی از بین خواهند رفت. به گزارش بی‌بی‌سی، پیش‌بینی می‌شود که پیشرفت سریع در فناوری‌های جدید مانند چگونگی پردازش کلان‌داده‌ها، رایانش ابری و هوش مصنوعی تغییراتی اساسی در بازار کار ایجاد کند. ورود این فناوری‌ها در اقتصاد تحرک ایجاد می‌کند و در حالی که برخی مشاغل از بین می‌رود، برخی مشاغل جدید نیز ایجاد می‌شود.
مهارت‌های برتر
یکی از مهارت‌های اصلی که برای داشتن یک موقعیت رقابتی در بازار کار جدید باید یاد گرفت، سواد فنی است. این به معنای نیاز همه افراد به یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی یا درک پیچیدگی‌های یادگیری ماشین نیست. با این حال، این باور وجود دارد که در آینده مشاغل مرتبط با علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات در آینده تقاضای بیشتری خواهند داشت. بنابراین اگر در این فکر هستید که فرزندتان در مدرسه بر چه دروسی تمرکز کند؟ پاسخ: ریاضیات، علوم کامپیوتر و علوم طبیعی است.
مهارت بعدی که باید به آن توجه کنید، تفکر تحلیلی است. برای بهبود این مهارت باید توانایی‌های شناختی خود را ارتقاء دهید. به عبارت دیگر، توانایی تشخیص الگوها و شناخت ارتباط بین داده‌ها را افزایش دهید و تلاش کنید تا نتیجه‌گیری‌های شما از احساسات یا ترجیحات شخصی به دور باشد. مهارت‌های تحلیلی همچنین شامل کنجکاوی و خودآموزی مداوم می‌شود و برای بهبود و یادگیری مداوم باید بتوانید بر هدف خود تمرکز کنید.
یادگیری زبان انگلیسی در سطح بالا نیز یک مهارت بسیار ارزشمند است. همچنین، خلاقیت بسیار اهمیت دارد. در علم، مهندسی، طراحی یا هنر، ترفیع طلایی به کسی داده خواهد شد که بتواند سواد فنی را با خلاقیت ترکیب کند.
ارتباطات و همدلی نیز دو مهارت بسیار ارزشمند به ویژه در عصر هوش مصنوعی خواهد بود. با وجود سرعت بالای توسعه ماشین‌ها، انسان‌ همیشه به انسان‌ نیاز خواهد داشت و توجه زنده انسانی، کار گروهی، توانایی گوش‌دادن، داستان‌گویی، حمایت و همدردی بیش از پیش ارزشمند خواهد بود.
طبق گزارشی که در سال ۲۰۲۰ در شبکه اجتماعی لینکدین برای حرفه‌ای‌ها منتشر شد، ارتباطات هم‌اکنون نیز مهم‌ترین مهارت در بازار کار است.
فناوری‌های نوین
توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی فرصت‌های جذابی را به ارمغان خواهد آورد. یکی از حرفه‌های آینده‌دار در این حوزه، مهندس پرسش (پرسش‌پردازی) است. متخصصی که با مدل‌های هوش مصنوعی ارتباط برقرار می‌کند و به تنظیم دقیق درخواست‌ها کمک می‌کند. این فرد به نوعی به عنوان واسط‌ بین هوش مصنوعی و انسان‌ها عمل می‌کند.
مشاغل دیگر مرتبط با هوش مصنوعی شامل اخلاق‌شناسان، یعنی افرادی که در زمینه اخلاق تخصص دارند، مهندسان امنیت و توسعه‌دهندگان رابط‌های کاربری انسان-ماشین خواهند بود.
یک حوزه دیگر از م‍شاغل، تحلیل کلان داده‌هاست که شامل مجموعه عظیمی از اطلاعات می‌شود؛ اطلاعاتی از پلتفرم‌های آنلاین مانند نتفلیکس تا چگونگی ساخت برخورددهنده‌های درونی یا سیستم‌های کنترل.
مشاغل سبز
طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، تقاضا برای مشاغل سبز در حال افزایش است و در ابعاد جهانی، گذار به سمت اقتصاد سبز می‌تواند تا سال ۲۰۳۰، سی میلیون شغل در انرژی پاک و فناوری‌های افزایش بهره‌وری و کاهش تولید گازهای آلوده کننده ایجاد کند. کشورهای غربی و ژاپن، پیشرو در حوزه انرژی سبز و توسعه پایدارند. چین نیز به تدریج در حال پیشرفت است.
این دسته از مشاغل بر انرژی تجدیدپذیر و باتری‌ها متمرکز است. گروه‌هایی که روی حفظ گونه‌های در معرض خطر کار می‌کنند، مشاوره اقتصادی می‌دهند، یا به عنوان مثال برای تغییرات در قوانین حفاظت از محیط زیست، فعالیت حقوقی می‌کنند. همچنین نیاز زیادی به برنامه‌ریزان شهری، معماران، طراحان و سازندگان خانه‌های هوشمند وجود خواهد داشت.
حرفه‌های بهداشت و درمان
جمعیت جهان در حال پیرشدن و طول عمر افراد در حال افزایش است، به همین دلیل نیاز به مراقبت و درمان بیش از پیش خواهد شد. به ویژه کارکنان بخش درمانی که به بیماران نه تنها دارو بلکه حمایت روحی و روانی نیز ارائه می‌کنند، ارزشمندتر خواهد شد. پزشکان و متخصصان بهداشت و درمان باید به طور مداوم سرگرم یادگیری باشند و با روش‌های جدید تشخیص و درمان سازگار شوند. هوش مصنوعی نیز در این زمینه کمک خواهد کرد.
کار فیزیکی
حرفه‌های کار فیزیکی، مانند مکانیک‌ها، تعمیرکاران، برق‌کاران یا کارگران ساختمانی، همچنان در سال‌های آینده مورد نیاز خواهد بود. در جایی که نیاز به انجام کارهای کوچک و دقیق در شرایط مختلف است، انسان هنوز جایگزینی ندارد. اما برای سواربودن بر کار و مورد تقاضابودن، این متخصصان نیز باید به طور مدام دانش فنی خود را بهبود بخشند و با ابزارهای هوشمند جدید آشنا شوند. پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای حرفه‌های جدید در کشاورزی نیز افزایش پیدا کند. جمعیت زمین در حال افزایش است و همه نیاز به غذا دارند. اما باز هم، تقاضای بیشتر برای مهندسان ماهر خواهد بود تا کشاورزان.
مشاغلی که از بین می‌روند
بسیاری از مشاغل که می‌تواند به شکل اتوماتیک انجام شود، به زودی از بازار ناپدید خواهد شد. برخی از این مشاغل عبارتند از:
– هر گونه خدمات مرتبط با مشتری پیش و پس از فروش(صندوقداران، فروشندگان، مشاوران و غیره)
– مدیریت اداری (به دلیل افزایش کار از راه دور)
– کارهای مرتبط با واردکردن داده (کارمندان در زمینه آمار، امور مالی، تایپیست‌ها، مترجمان فنی)
– حسابداری
– کارگران کارخانه که وظایف تکراری انجام می‌دهند
داستان‌سرایی
یکی دیگر از حرفه‌هایی که بدون شک در آینده نیز لازم خواهد بود، داستان‌سرایی است. در آینده هر نوع کار خلاقه‌‌ای که با انتقال تجربه انسانی مرتبط باشد، همچنان از اهمیت برخوردار خواهد بود. نویسندگان، شاعران، کارگردانان، بازیگران، کمدین‌ها، هنرمندان و موسیقی‌دانان همچنان مورد نیاز خواهند بود، حتی اگر هوش مصنوعی چالش‌های جدیدی در این بخش‌ها ایجاد کند.

مشاهده بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا