پهنههای معدنی برای جذب سرمایهگذار آزاد شود
حدود 82 درصد از پهنههای معدنی استان فریز شده بودند که..

حدود 82 درصد از پهنههای معدنی استان فریز شده بودند که بخشی از آن با همکاری اداره کل صمت، نظاممهندسی معدن استان، کمیسیون معدن اتاق بیرجند و سایر متولیان امر آزاد شد. احمد پروین رئیس کمیسیون معدن اتاق بیرجند با بیان این مطلب گفت: آزادسازی پهنههای معدنی منجر به جذب سرمایهگذاران فعال در این حوزه میشود و موجب رونق اقتصادی در استان خواهد شد.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بیرجند افزود: اولین اقدام برای رفع انجماد بلوکهها باید در سامانه کاداستر که تنها سامانه درج درخواست موافقت اصولی است، انجام گیرد.
وی افزود: عملاً امکان ثبت درخواست برای پهنهها امکانپذیر نیست و این بلوکهها به سه قسمت تقسیم شدهاند. اولین قسمت پهنههایی است که واگذارشده و در دست پیگیری است و تا پایان سال برای تعیین تکلیف آن اقدام خواهد شد. بخشی مربوط به بلوکههای منابع طبیعی است که در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی طرحشده و با دستور ویژه استاندار در حال پیگیری است. بخش سوم نیز مربوط به پهنههایی است که توسط شرکتهای دولتی بزرگ تصرفشده و عملاً کاری بر روی پهنهها انجام نشده است.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بیرجند با اشاره به اینکه محدودههایی که در سامانه کاداستر بهعنوان محدودههای قابلعرضه در مزایده، فریز شده است بسیار حائز اهمیت است، گفت: ازآنجاکه مزایده سازوکاری است که در قانون معادن جهت واگذاری ذخایر دیده شده است، اما آنچه خلاف قانون در ماده 26 آییننامه اجرایی معادن اتفاق افتاده این است که بر اساس اصل 45 قانون اساسی معادن بهعنوان انفال با رعایت مصالح عامه در اختیار دولت قرار میگیرد و دولت بر این اساس با آنها برخورد خواهد کرد.
پروین با اشاره به اشکال این مادهقانونی گفت: در استان خراسان جنوبی حدود 1200 لایه مزایدهای وجود دارد و ازنظر فنی امکان مزایده برای این محدوده وجود ندارد و صرفاً پارتبندی میشود و آن را آماده مزایده میکنند و فردی که در مزایده شرکت میکند از این موضوع آگاهی ندارد که در این محدوده ذخیرهای وجود ندارد، بنابراین این فرآیند نه قانونی و نه اجرایی است.
گفتنی است از تعداد ۸۱۸ واحد معدنی در استان خراسان جنوبی بیش از 50 درصد معادن استان یعنی 425 معدن راکد و غیرفعال است.