جامعهکسب و کار

کارگران مهاجر ۶۵۰ میلیارد دلار در جهان جا‌به‌جا کردند

میلیون‌ها مهاجر در سراسر جهان درگیر ارسال پول یا..

میلیون‌ها مهاجر در سراسر جهان درگیر ارسال پول یا حواله‌های غیرتجاری(رمیتنس) برای اعضای خانواده یا جوامع خود در کشورهای مبدأ هستند و ارزش این حواله‌ها سال گذشته به بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار رسید. بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد میزان حواله‌های رمیتنس یا غیرتجاری مهاجران جهان طی دو دهه گذشته رشد قابل‌توجهی داشته و از حدود ۱۲۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به ۸۳۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ و بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است.
در ماه ژوئن، بانک جهانی گزارش داد که حواله‌های ارسالی به کشورهای کم‌درآمد و متوسط در سال گذشته به ۶۵۶ میلیارد دلار رسیده و از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی که سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌ها در یک کشور خارجی و کمک‌های توسعه‌ای دیگر کشورها است، پیشی گرفته است.
بانک جهانی افزود که انتظار می‌رود این حواله‌ها به کشورهای کم‌درآمد و متوسط در سال ۲۰۲۴ با نرخ ۲.۳ درصد رشد کند. بسیاری از حواله‌های ارسالی از آمریکا، کشورهای اروپای غربی و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس مانند عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی به کشورهای کم‌درآمد و متوسط صورت می‌گیرد.
براساس گزارش بانک جهانی، در سال ۲۰۲۳، آمریکا بزرگ‌ترین منبع حواله بوده است. این بانک خاطرنشان کرد که بازارهای کار قوی در آمریکا آن را به مقصد اصلی مهاجران تبدیل کرده است که منجر به ارسال حواله‌های بیشتر از این کشور شده است. خلیج‌فارس همچنین یک مرکز اصلی برای مهاجران است، اما در سال ۲۰۲۳، بانک جهانی خاطرنشان کرد که کاهش قیمت نفت بر حواله‌های خارجی تأثیر گذاشته است. خروج حواله به شرق آسیا و اقیانوسیه، به‌استثنای چین، در سال گذشته به ۸۵ میلیارد دلار افزایش یافت. چین به‌تنهایی ۵۰ میلیارد دلار دریافت کرد درحالی‌که وجوه ارسالی به جنوب آسیا با ۵.۲ درصد رشد به ۱۸۶ میلیارد دلار رسید. هند با ۱۲۵ میلیارد دلار بزرگ‌ترین دریافت‌کننده حواله بوده است. بازارهای کار قوی در آمریکا یکی از دلایل اصلی افزایش جریان خروجی است.
وجوه ارسالی به خاورمیانه و شمال آفریقا به ۵۵ میلیارد دلار کاهش‌یافته است و کشورهای جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین نیز با افت به ترتیب ۵۴ و ۱۵۶ میلیارد دلار دریافت کردند. حواله‌های ارسالی به اروپا و آسیای مرکزی نیز با ۱۰.۳ درصد کاهش به ۷۱ میلیارد دلار رسیده است. به گفته بانک جهانی، قیمت‌های ضعیف نفت در خلیج‌فارس و درگیری‌ها در این مناطق بر حواله‌های ارسالی تأثیر گذاشته است.

مشاهده بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا