مقاصد صادراتی بخش معدن و صنایع معدنی
تراز تجاری بخش معدن و صنایع معدنی در سهماهه اول سال..

تراز تجاری بخش معدن و صنایع معدنی در سهماهه اول سال۱۴۰۳، هم از لحاظ ارزشی و هم وزنی مثبت است. در این بازه زمانی تراز تجاری به لحاظ ارزشی یکمیلیارد و ۵۷۹میلیون دلار و به لحاظ وزنی ۱۴میلیون و ۸۵۱هزار تن مثبت است. در فصل اول سال۱۴۰۳ صادرات معدن و صنایع معدنی، ۲میلیارد و ۹۷۸میلیون دلار به وزن ۱۵میلیون و ۷۲۴هزار تن و واردات یکمیلیارد و ۴۰۰میلیون دلار به وزن ۸۷۳هزارتن بودهاست، با اینوجود صادرات معدن و صنایع معدنی نسبت به مدت مشابه سالقبل به لحاظ ارزشی ۱۰درصد و به لحاظ وزنی یکدرصد کاهش داشتهاست. معدن و صنایع معدنی همچنین سهم ۲۲درصدی از صادرات غیرنفتی در سهماهه امسال داشتهاند.
بررسی مقاصد صادراتی بخش معدن و صنایع معدنی نشان میدهد؛ چین با سهم 25درصدی، عراق با سهم 20درصدی، ترکیه با سهم 13درصدی، اماراتمتحدهعربی با سهم 10درصدی، عمان با سهم 5درصدی، جمهوریآذربایجان با سهم 3درصدی و سایر کشورها با سهم 24درصدی هستند. سنگ و کنسانتره آهن سهم 10درصدی از صادرات به چین داشتهاست. صنایع معدنی فلزی، سهم 14درصدی و صنایع معدنی غیرفلزی سهم 5 در صدی از صادرات به عراق داشتهاند. صنایع معدنی فلزی سهم 15درصدی از صادرات به امارات داشتهاست. در صادرات به ترکیه، سایر صنایع معدنی فلزی سهم 0.9درصدی، شمش آلومینیوم سهم 0.7درصدی، شمش فولاد سهم 0.4درصدی و شمش روی سهم 0.4درصدی داشتهاست. در صادرات به افغانستان صنایع معدنی فلزی سهم 13درصدی و صنایع معدنی غیرفلزی سهم 0.4درصدی داشتهاست.
صنایع معدنی فلزی در صادرات به هند و پاکستان سهم 5درصدی داشتهاست. در صادرات به عمان شمش فولاد سهم 20درصدی، آهن اسفنجی سهم 8درصدی و سنگ و کنسانتره آهن سهم 7درصدی داشتهاست. در صادرات به فدراسیونروسیه صنایع معدنی غیرفلزی سهم 6درصدی داشتهاست. در صادرات به جمهوریآذربایجان نیز صنایع معدنی فلزی سهم 44درصدی و صنایع معدنی غیرفلزی سهم 5درصدی داشتهاست.
مبادی وارداتی بخش معدن شامل اماراتمتحدهعربی به سهم 34درصدی، چین با سهم 31درصدی، ترکیه با سهم 14درصدی، هنگکنگ با سهم 0.5درصدی، عراق با سهم 0.5درصدی، عمان با سهم 0.3درصدی و سایر با سهم 8درصدی است.