
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار کارخانجات است. علی اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اعلام این خبر گفت: محدودیت انرژی در صنعت سیمان به چالش کلیدی تبدیلشده و هزینههای تولید را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: از اوایل خرداد تا اواسط شهریور محدودیت برق سبب شد تا تولیدکنندگان شرایط نامساعدی داشته باشند. در اردیبهشت ماه امسال هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تن سیمان تولید شد که با روندی کاهشی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در خرداد ماه رسید، در حالی که این رقم سال گذشته بیش از پنج میلیون تن بود. این وضعیت تاثیر نامطلوب برق را نشان می دهد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه در شهریور ماه با رفع محدودیت برق تولید سیمان روند افزایشی داشت، گفت: نزدیک به ۶ میلیون و ۵۰۹ هزار تن سیمان در این ماه تولید شد. با این حال از اواخر شهریورماه با محدودیت گاز روبهرو شدیم. اکنون به ۸۰ درصد محدودیت گاز رسیدهایم، در حالی که در سال های گذشته محدودیت گاز در آذرماه شروع می شد.
الوندیان با اشاره به مازوت به عنوان سوخت جایگزین گاز در صنعت سیمان یادآور شد: امسال با محدودیت مازوت روبهرو شدهایم. اکنون کارخانههای سیمان را برای تامین سوخت مازوت به ماهشهر و بندرعباس ارجاع میدهند که این امر قیمت حمل را بیشتر از سوخت بالا میبرد. اکنون ذخیره سوخت کارخانجات ۴۶۰ میلیون تن است که فقط کفاف یک ماه را میدهد. هشت کارخانه نیز محدودیت استفاده از مازوت دارند که شامل کارخانه های سیمان تهران، آبیک، فارس، شمال، دورود، اصفهان و گیلانرود است که به دنبال تامین سوخت این واحدها هستیم.
وی با اشاره به اینکه صنعت سیمان برای مازوت سوزی تعریف شده، گفت: در نیروگاهها در مازوتسوزی، سولفات و گوگرد در فرایند تولید سیمان جذب میشود که اثبات کردهایم، آلودگی ندارد.
الوندیان تاکید کرد: همه کارخانههای سیمان شاخصهای زیستمحیطی را رعایت میکنند و ۶۰ کارخانه سیمان از مازوت استفاده میکنند و تحت نظارت سازمان محیط زیست هستند. صنعت سیمان نیازمند انرژی پایدار است و رسیدن انرژی به قیمت واقعی و صرفه جویی در بخش خانگی یک مساله ضروری است که باید مدیریت شود.