بخش معدن نیازمند 55 میلیارد یورو سرمایهگذاری خارجی
بخش معدن برای رشد 13 درصدی نیاز به جذب 55 میلیارد یورو سرمایه خارجی ظرف 5 سال دارد

بخش معدن برای رشد 13 درصدی نیاز به جذب 55 میلیارد یورو سرمایه خارجی ظرف 5 سال دارد. میزان سرمایهای که تا کنون جذبشده 10 میلیارد دلار است که این رقم مانده مستهلک شده است. محمدرضا بهرامن نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اعلام این خبر و گفت: بر اساس برآوردهای خانه معدن، برای تحقق رشد 13 درصدی پیشبینیشده بخش معدن در برنامه هفتم، نیاز به جذب 55 میلیارد جذب سرمایهگذاری خارجی داریم.
رئیس خانه معدن افزود: برای رسیدن به جذب این میزان سرمایهگذاری خارجی باید حرکتهای نوین انجام دهیم. هدف ما ورود دولت نیست و باید تلاش کنیم سرمایه خارجی جذب کنیم. خانه معدن با همین هدف در نمایشگاه 2025 ریاض عربستان حضور فعال خواهد داشت.
او با بیان اینکه نگاه ما به این نمایشگاه نگاه برنامه هفتمی است، گفت: مطالبه گری از موضع فنی و همکاریهای برونمرزی از الزامات توسعه است. باید همکاریهای خودمان را با کشورهای مختلف فعال در حوزه معدن از جمله کشورهای آفریقایی و یا کشورهای منطقه افزایش دهیم. دولت در این بخش بسیار کوتاهی کرده و در نمایشگاههای بینالمللی با نگاه جذب سرمایه خارجی، اقدامی نکرده است. مگر میشود گفت به دلیل عدم تأمین بودجه نمیتوانیم در اکسپو ژاپن شرکت کنیم؟ حضور 6 ماهه ما در ژاپن بزرگترین فرصت برای ورود سرمایههای جدید و معرفی پتانسیلهای کشور است. بر همین اساس خانه معدن برنامهریزیکرده تا در نمایشگاه عربستان حاضر شود. عربستان برای بخش معدن خود نگاه ویژهای را تعریف کرده است. ما برای مشارکت با عربستان در بخش معدن برنامه داریم و آنها هم استقبال کردهاند. برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز، بخش خصوصی میتواند در کنار بخش دولتی روانسازی کند. بنابراین باید فعال باشیم و این فرصتها را از دست ندهیم. بدون استثنا برای گسترش روابط بینالمللی، به تمام کشورها باید با همین شیوه ورود کرد.
نایبرئیس اتاق ایران، تأکید کرد: اگر از ظرفیت بخش خصوصی به طور کامل استفاده شود در 5 سال آینده بخش بالایی از هدفگذاری رشد 13 درصدی بخش معدن محقق خواهد شد.
بهرامن با تأکید بر اینکه یکی از پیشنیازهای جذب سرمایه خارجی حل مشکل FATF است، افزود: بدون حل این مشکل حتی اگر تحریمهای آمریکا هم رفع شود، نمیتوان کاری انجام داد.
او با تأکید بر اینکه باید روی استفاده از فناوریهای جدید در معدن سرمایهگذاری کنیم، اظهار کرد: اینکه درآمدهای غیرمالیاتی دولت از بخش معدن برخلاف قانون در توسعه زیرساختهای این بخش هزینه نمیشود، خیانت به صیانت از بخش معدن است.
رئیس خانه معدن گفت: دستور تعطیلی سهماهه معادن زغالسنگ ناایمن برای مکانیزهکردن این معادن بعد از حادثه اخیر معدن زغالسنگ طبس صادر شده است. اما این اقدام درستی نیست. مگر میشود، معدن زغالسنگ را سه ماه تعطیل کرد؟ از آنجا که معدن زغالسنگ دائم تولید آب و گاز دارد و باید تخلیه شود، قابل تعطیلکردن نیست. تعطیلی معادن زغالسنگ باعث میشود 40 درصد منابع انسانی را در این بخش از دست بدهیم.