
براساس تحقیقی که توسط شرکت فعال در حوزه نیروی کارِ «رابرت والترز» در انگلستان انجام شده است، نسل زد(Z) از پذیرش مشاغل مدیریتی میانه اجتناب میکند. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که نسل «زد» بهطور عمدی از پیشرفت به سمت این مشاغل خودداری میکند و این انتخاب کاملا آگاهانه است. این یعنی نقشهای مدیریتی میانه منسوخ شدهاند و باید حذف یا تغییر کنند. براساس این تحقیق حدود ۵۲ درصد از جوانان نسل «زد» معتقدند که این مسیر ارتقاء شغلی ارزش تلاش کردن ندارد. در فرانسه این رقم به ۷۷ درصد میرسد، در بلژیک ۴۲ درصد و در سوئیس ۳۰ درصد گزارش شده است.
نسل «زد»که شامل افرادی با سن ۱۳ تا ۲۸ سال میشود، دلایل متعددی برای اجتناب از نقشهای مدیریتی میانه دارند. ۶۹ درصد از آنها معتقدند که این مشاغل استرس زیادی دارند و پاداش کمی ارائه میدهند؛ به این معنا که ساعتهای کاری طولانیتر و مسئولیتهای بیشتر با افزایش جزئی یا هیچگونه افزایش حقوق همراه است. دیگر عواملی که در این تصمیمگیری تأثیرگذار هستند شامل قدرت تصمیمگیری پایین (۱۸ درصد) و محدودیت در رشد شخصی (۱۱ درصد) میشود.
براساس نظرسنجی «کاپترا» در سال ۲۰۲۴ حدود ۷۱ درصد از مدیران میانه اذعان کردند که دچار سردرگمی، استرس و فرسودگی شغلی هستند.
تحقیقی که توسط شرکت نیروی کار «رابرت والترز» انگلستان انجام شده، ۳۶ درصد از نسل «زد» گفتهاند که ممکن است در آینده وارد مشاغل مدیریتی میانه شوند، اما ۱۶ درصد دیگر اعلام کردهاند کاملا از این مسیر اجتناب خواهند کرد. لوسی بیست معتقد است که این تمایل به عدم پذیرش نقشهای مدیریتی میانه میتواند برای کارفرمایان در آینده چالشبرانگیز باشد. او میگوید بسیاری از متخصصان، فارغ از گروه سنی که در آن قرار دارند «احساس میکنند که لایههای مختلف مدیریتی باعث ایجاد شکاف میان آنها و اعضای تیم میشود.
وقتی از نسل «زد» پرسیده شد که چگونه میخواهند در شغل خود پیشرفت کنند، ۷۲ درصد آنها گفتند که بهترین راه برای پیشرفت به جای پذیرش مشاغل مدیریتی، تمرکز بر «رشد شخصی و کسب مهارتهای بیشتر» است. از سوی دیگر نرخ اخراج در مشاغل مدیریتی میانه نیز به طور قابل توجهی افزایشیافته و در مقایسه نرخ اخراج کارکنان در موقعیتهای پایینتر کاهش یافته است. شرکتهایی مانند گوگل، آمازون و متا بین سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به طور قابل توجهی مشاغل مدیریتی میانه خود را کاهش دادند.
فقط ۱۴ درصد از نسل «زد» فکر می کنند که ساختار سلسله مراتبی سنتی هنوز مناسب است. با این حال، ۸۹ درصد کارفرمایان هنوز معتقدند مدیران میانی نقش مهمی در سازمان آنها ایفا می کنند.